Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στην πρόσφατη συνεδρίασή του, ενέκρινε τη σειρά των νέων δωρεών του για την περίοδο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012. Οι δωρεές βασίζονται στην φιλοσοφία του Ιδρύματος για συμβολή στην ανακούφιση των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για το μέλλον, πάντοτε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, μέσα από τη στήριξη και προώθηση της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, της Υγείας και του Πολιτισμού.

Συμπληρωματικά των δωρεών αυτών, το Ίδρυμα ανακοινώνει σήμερα επιπλέον δωρεές συνολικού ύψους 10,2 εκατ. ευρώ προς 39 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για συμβολή στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Οι συγκεκριμένες δωρεές αποτελούν την τρίτη κατά σειρά φάση της μεγάλης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος να διαθέσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας εν μέσω της τρέχουσας δυσμενούς περιόδου που διανύει η χώρα.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναφέρει: «Σήμερα ξεκινά ο 3ος κύκλος των δωρεών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που τους τελευταίους 4 μήνες, έχει εγκρίνει δωρεές συνολικού ύψους €20,9 εκατομμυρίων σε 55 ΜΚΟ. Αντιλαμβανόμενοι ότι οι πρωτοφανείς συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης απαιτούν καινοτόμες και άμεσες ενέργειες, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας για ένα πιο αισιόδοξο και καλύτερο αύριο».