Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε περικοπή 27.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Hewlett-Packard, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσχέρειες.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει ότι η πολυετής διαδικασία αναδιοργάνωσης της σχεδιάζεται να εξοικονομήσει στην μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών του κόσμου από 3 ως 3,5 δισ. δολάρια ως τα τέλη του 2014.

Η HP δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το σε ποιες χώρες ή μονάδες της πρόκειται να γίνουν οι περισσότερες από τις απολύσεις.

«Αν και ορισμένες από τις ενέργειες αυτές είναι δύσκολες διότι περιλαμβάνουν τις απώλειες θέσεων εργασίας, είναι απαραίτητες για να βελτιωθεί η εκτέλεση των εργασιών της επιχείρησης και να χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη υγεία της εταιρείας», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Χιούλετ Πάκαρντ, Μεγκ Ουίτμαν.

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% στα 30,7 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη από τις εμπορικές και βιομηχανικές της δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 31%, και ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια από 2,3 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.