Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι «ασύμφορη», σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs, καθώς το κόστος έκδοσης ενός αξιόπιστου εθνικού νομίσματος θα είναι εξίσου υψηλό με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. 


Η ελληνική κρίση χρέους θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση νέου νομίσματος προς αντικατάσταση του ευρώ, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι αυτή θα ήταν αποτέλεσμα μονομερών κινήσεων, που θα ανάγκαζαν τους ευρωπαίους ηγέτες να διακόψουν τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. 


Ωστόσο, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά επιλογή για τους έλληνες πολιτικούς, καθώς η έκδοση εθνικού νομίσματος ουσιαστικά είναι πολύ πιο δυσβάσταχτη απ' ότι φαίνεται, γιατί η χώρα θα είναι δύσκολο να εγγυηθεί την αξιοπιστία του νέου νομίσματος. 


Προκειμένου να γίνει αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας. Επομένως, η Goldman Sachs αναφέρει ότι οι έλληνες πολιτικοί, αξιολογώντας τους κινδύνους και τα οφέλξη, δεν θα επιλέξουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ.