Μπόφινγκερ: Το Geuro χειρότερο από την έξοδο

Μπόφινγκερ: Το Geuro χειρότερο από την έξοδο
Καταστροφική λύση θεωρεί αυτήν του «Geuro», ο γερμανός καθηγητής οικονομικών και μέλος της «ομάδας των σοφών» που συμβουλεύει την καγκελαρία, Πέτερ Μπόφινγκερ, τονίζοντας ότι θα είχε χειρότερες συνέπειες ακόμα και από την έξοδο της χώρας μας από την νομισματική ένωση.

Σε άρθρο του με τίτλο «Geuro, σε φοβάμαι», το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, ο κ. Μπόφινγκερ αναφέρεται στην πρόταση του επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ για την παράλληλη κυκλοφορία ενός δεύτερου νομίσματος μαζί με το ευρώ στην Ελλάδα.

«Στην πραγματικότητα, αυτή η εναλλακτική δυνατότητα θα ήταν ακόμα χειρότερη για τους Έλληνες από την πλήρη έξοδό τους από την ευρωζώνη» είπε.

Ο κ. Μπόφινγκερ επισήμανε ότι «για το μέλλον της Ελλάδας και του ευρώ υπάρχει μόνον η ξεκάθαρη απόφαση μεταξύ της εξόδου και της παραμονής στη νομισματική ένωση. Η προσπάθεια αποφυγής αυτής της απόφασης με το Geuro θα συνδύαζε όχι τα πλεονεκτήματα, αλλά τα μειονεκτήματα των δύο εναλλακτικών επιλογών».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο