Αισιόδοξος για την τύχη της Ελλάδας εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι μιλώντας στην πολιτική εκπομπή «Piazza Pulita» του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού La7.
«Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι πιθανότερο είναι η εξέλιξη να είναι θετική για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για όλους μας», τόνισε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας υπόκειται στους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Το να χάνεις την κυριαρχία σου διότι άλλοι σου λένε ότι σου δίνουν τα λεφτά αλλά αποφασίζουν αυτοί και όχι εσύ είναι μια φοβερή ταπείνωση», σημείωσε ο Μόντι.


«Τα να αποφύγουμε την έξοδο μιας χώρας από το Ευρώ, είναι προς το συμφέρον όλων αρχίζοντας από την Γερμανία. Πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η Γερμανία ευνοείται ιδιαίτερα από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δεν θέλω ούτε να αναφερθώ σε αυτού του είδους τα σενάρια, αλλά αν η Ιταλία έβγαινε από το Ευρώ, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε υποτίμηση της λιρέτας, αυτό θα αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα για τις γερμανικές εξαγωγές», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός και οικονομολόγος.