current views are: 1

25 Μαΐου 2012
Δημοσίευση07:02

Η Ελλάδα εκτός ευρώ στις 2/6 λένε οι Ιάπωνες!

Δεν έχουν τέλος οι φημολογίες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Δημοσίευση 07:02’
αρθρο-newpost

Δεν έχουν τέλος οι φημολογίες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν έχουν τέλος οι φημολογίες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τόσο καιρό οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι αναμένουν με αγωνία τις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου αφού αυτές –σύμφωνα πάντα με τις εκθέσεις- θα καθορίσουν την τύχη της χώρας μας.

Χθες η Citigroup εξέδωσε έκθεση κατά την οποία βλέπει την χώρα μας εκτός ευρώ συγκεκριμένη ημερομηνία, την Πρωτοχρονιά του 2013, ενώ σήμερα η Τράπεζα του Τόκιο Mitsubishi-UFJ σε σημείωμα που εξέδωσε εκτιμά ότι η χώρα μας θα φύγει από το ευρώ πριν από τις εκλογές!

Σύμφωνα με το note της Tokyo Mitsubishi-UFJ οι λόγοι που την οδηγούν σε αυτή την εκτίμηση είναι τρεις:

Πρώτον, αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα οι αγορές κατακλύζονται από φήμες ότι έχει ήδη σχεδιαστεί η αποχώρηση της χώρας μας από την ευρωζώνη νωρίτερα των εκλογών και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου (!).

Δεύτερον, αναφέρει, το «ξεπούλημα» που σημειώθηκε στις αγορές της Τετάρτη, ως αντίδραση στην απογοητευτική έκβαση της Άτυπης Συνόδου Κορυφής και τρίτον το γεγονός ότι στα τελευταία σχόλια της Deutsche Bundesbank αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους όρους του μνημονίου με αποτέλεσμα να δρομολογείται η ελεγχόμενη έξοδός της από το ευρώ.


Επιμέλεια: Αγγελική Κιλιντζόγλου


σχετικα αρθρα