Στις 626,2 χιλιάδες ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Revoil το α' τρίμηνο του 2012, έναντι 1,82 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. 


Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά 24,4%
το πρώτο τρίμηνο του 2012 κλείνοντας στα 275,2 εκατ.ευρώ έναντι 221,3 εκατ. ευρώ το 2011 λόγω της αύξησης των πωλούμενων ποσοτήτων καυσίμων και τις συγκριτικά υψηλότερες τιμές του πετρελαίου διεθνώς. 


Σε μία αγορά που για τρίτη συνεχή χρονιά καταγράφει απώλειες, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2012 ξεπερνούν το 10%, οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων του Ομίλου εμφάνισαν αύξηση κατά 8,7% και ανήλθαν στα 270,9 εκατ. λίτρα, έναντι 249,3 εκατ. λίτρα το 2011. 


Πιο συγκεκριμένα, οι πωληθέντες όγκοι στις βενζίνες και το πετρέλαιο κίνησης του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2012 ανήλθαν στα 124 εκατ. λίτρα έναντι 109,1 εκατ. λίτρα το 2011, εμφανίζοντας άνοδο κατά 13,7%. Οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που αποτέλεσαν το 53,5% των συνολικών πωλήσεων του 1ου τριμήνου, παρουσίασαν άνοδο κατά 6%.


Το μικτό κέρδος ανήλθε στα 8,03 εκατ. ευρώ έναντι 8,71 εκατ. ευρώ το περσινό τρίμηνο. 


Η παρατεταμένη παραμονή της παγκόσμιας ναυτιλίας σε χαμηλά επίπεδα συμπίεσε τα έσοδα από τις νέες ναυλώσεις των πλοίων του Ομίλου οδηγώντας τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο EBITDA σε κλείσιμο στα 3,45 εκατ. ευρώ έναντι 4,07 εκατ. ευρώ το 2011, με τη λειτουργική κερδοφορία της μητρικής εταιρίας να παραμένει κοντά στα περσινά επίπεδα. 

 
Οι υψηλές αποσβέσεις και το αυξημένο καθαρό χρηματοοικονομικό κόστος λόγω των επενδύσεων στην επέκταση του δικτύου πρατηρίων και στη ναυτιλία, τα χαμηλότερα έσοδα από τις ναυλώσεις των δύο πλοίων του Ομίλου και η μείωση των περιθωρίων κέρδους στα πλαίσια προσαρμογής του Ομίλου στα νέα δεδομένα της αγοράς καυσίμων οδήγησαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων σε κλείσιμο στις 780,7 χιλιάδες ευρώ από 2,09 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011.


Το 2012 συνεχίζεται η παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών που πλήττει την ελληνική και όχι μόνο οικονομία, προμηνύοντας τη συνέχεια μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς καθώς η κρίση όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά φαίνεται να πλησιάζει στη κορύφωσή της. Οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών δίνουν καθημερινό αγώνα σε ένα περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας με κύρια χαρακτηριστικά την χαμηλή ρευστότητα, την συνεχιζόμενη πτώση της κατανάλωσης και τον έντονο ανταγωνισμό. 


Ο Όμιλος REVOIL ενισχύει τους μηχανισμούς για την διασφάλιση των εσόδων του και της ρευστότητας του σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ μέσω προγραμμάτων περιορισμού του κόστους επιτυγχάνει μείωση των λειτουργικών του εξόδων. 


Παράλληλα εφαρμόζοντας εμπορική πολιτική συγκριτικά χαμηλότερων περιθωρίων, προσαρμόζεται στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Η αύξηση των πωλήσεών του σε μία αγορά που συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, ανεβάζει συνεχώς το μερίδιο του στην εγχώρια εμπορία πετρελαιοειδών το οποίο βρίσκεται στα επίπεδα του 10%.