«Η Ελλάδα είναι ένα χρεοκοπημένο κράτος». Αυτό δήλωσε σήμερα, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Juergen Fitschen, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

 

Ο ίδιος ανέφερε πως οι Έλληνες και η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα δεν βλέπουν κάποια προοπτική εξόδου από την κρίση. 


«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, νομίζω, για την οποία μπορούμε να πούμε πως είναι χρεοκοπημένη, είναι ένα διεφθαρμένο κράτος, διεφθαρμένο όσον αφορά στην πολιτική του ηγεσία και προφανώς και άλλοι άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν αυτήν την άποψη», υπερτόνισε το στέλεχος της γερμανικής τράπεζας. 


Υπενθυμίζεται πως ο κ. Fitschen επισκέφθηκε την Αθήνα την Πέμπτη, όπου συναντήθηκε με στελέχη του τραπεζικού, ναυτιλιακού και βιομηχανικού κλάδου. 


«Ρώτησα τους συνομιλητές μου, αν υπάρχουν άνθρωποι που να εμπιστεύονται να ηγηθούν της χώρας στη νέα εποχή, ώστε να θεωρηθεί ένα άξιο μέλος της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Fitschen. «Δυστυχώς, ο αριθμός των ονομάτων ήταν πολύ περιορισμένος», πρόσθεσε. 


«Δεν πρέπει να μιλάμε τόσο πολύ για την έξοδο, αλλά πρέπει να εστιάσουμε όλο την προσοχή μας, όλο το ενδιαφέρον μας για το πώς η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης καθώς, πιστεύω, πως αυτό θα άλλαζε όλη τη συζήτηση εκ βάθρων», τόνισε.


«Οι άνθρωποι απλά δεν βλέπουν το φως στην άκρη του τούνελ. Αποδέχονται πως πρέπει να περάσουν μία επίπονη διαδικασία προσαρμογής, αλλά πού είναι το καρότο που θα τους οδηγήσει  να περιμένουν τους καλύτερους καιρούς που θα έρθουν;», κατέληξε.