Φαίνεται ότι η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε «ξεχάσει» ότι εκείνη δεν πληρώνει ούτε μισό ευρώ φόρο, τη στιγμή που μιλούσε στη Guardian για τους Έλληνες που φοροδιαφεύγουν...

Προς αποκατάσταση των πραγμάτων, η Κριστίν Λαγκάρντ αμείβεται με 380.000 ευρώ περίπου το χρόνο για τις υπήρεσιες της στο ΔΝΤ, και επιπλέον 67.000 ευρώ ως ειδικό επίδομα.

Από αυτά τα χρήματα που λαμβάνει δεν επιστρέφει τίποτα, αφού βάσει της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, οι γενικοί διευθυντές του ΔΝΤ δεν φορολογούνται, καθώς θεωρείται διπλωματικός αξιωματούχος, ο οποίος απαλάσσεται από κάθε προσωπική ή πραγματική φορολογία.

H Lagarde ξεσήκωσε παγκόσμια θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις της περί φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, ενώ είχε πει πως... «εκνευρίζεται» όταν ξέρει ότι τα λεφτά που δίνονται στην Ελλάδα θα μπορούσαν να δοθούν σε χώρες που υποφέρουν όπως στο Νίγηρα.

Για την κουβέντα της αυτή, η εφημερίδα Guardian που είχε φιλοξενήσει τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις της Λαγκάρντ, απάντησε σήμερα με ένα ιδιαίτερα σκωπτικό άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα μπορεί και χωρίς τη συμπάθεια που δείχνει το ΔΝΤ στο Νίγηρα».

Στο άρθρο αυτό, εν ολίγοις, παρουσιάζεται η πραγματική συμβολή του ΔΝΤ στην χώρα της Αφρικής, όπου όπως υποστηρίζεται ότι αν είναι να βοηθήσει το ΔΝΤ την Ελλάδα όπως βοήθησε το Νίγηρα, καλύτερα να την αποφύγουμε...

Στην ουσία υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ κατέστρεψε τη χώρα, με το πρόγραμμα που επέβαλε στη χώρα το 1983, αφού όχι μόνο δεν την έσωσε αλλά την καταδίκασε σε μια φτώχεια από την οποία παλεύει να ξεφύγει μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο - καταπέλτη της Guardian.


Άγγελος Ανδρέου