Οι Γερμανοί… ξανάρχονται στην Ελλάδα για να επιβάλλουν την τάξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας german - foreign - policy.com στο οποίο γίνεται λόγος μεταξύ άλλων ακόμη και για πραξικόπημα προκειμένου να επιβληθεί ο έλεγχος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «Περί του σχετικού της δημοκρατίας» (On the Relevance of Democracy), η γερμανική ελίτ συζητά διάφορα σενάρια προκειμένου να επιβάλλει την τάξη στην ανυπάκουη… Ελλάδα. Μεταξύ των σεναρίων αυτών είναι ακόμα και η εγκαθίδρυση προτεκτοράτου ή η ανάπτυξη «στρατιωτικών δυνάμεων ασφαλείας» στη χώρα μας.

Η επιβολή από τη Γερμανία των αυστηρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει αυξανόμενη λαϊκή αντίσταση, η οποία όπως αναφέρεται «προφανώς δεν μπορεί πια να κατασταλεί με δημοκρατικά μέσα».

Οι απειλές του Βερολίνου για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχουν αποτύχει, αναφέρεται στην γερμανική ιστοσελίδα. Παράλληλα προστίθεται ότι το Βερολίνο απορρίπτει κατηγορηματικά την επιλογή του να αναθεωρήσει τα μέτρα λιτότητας και να τα αντικαταστήσει με μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, όπως ζητούν κορυφαίοι οικονομολόγοι ανά τον κόσμο, ακόμη και εάν η έξοδος της Ελλάδας απειλήσει να οδηγήσει το ίδιο το ευρώ σε μια… άβυσσο.

Την ίδια ώρα, αναφέρεται, υπάρχει ακόμα συζήτηση για ένα πραξικόπημα στην Αθήνα. Όπως ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του και ο επικεφαλής του Κόμματος των Πρασίνων Cohn-Bendit, « είναι αδύνατο να αποφευχθεί η εκτεταμένη εξωτερική παρέμβαση».

«Αν αφήσετε τους Έλληνες να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημά τους, διακινδυνεύετε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα» είπε. Παράλληλα οι γερμανοί σχολιαστές αναφέρουν ότι «στην ελληνική περίπτωση, η χειρότερη περίπτωση θα ήταν μια επιστροφή σε μια δικτατορία», τονίζοντας όμως ότι αυτό το σενάριο γίνεται όλο και πιο πιθανό όσο η αστάθεια μεγαλώνει».

Για του λόγου το αληθές το εν λόγω δημοσίευμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.german-foreign-policy.com

Τα συμπεράσματα… δικά σας.

Α.Κ.