Την ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για τους Έλληνες.


Συγκεκριμένα, ο κ. Αλταφάζ επισήμανε πως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές αρχές μαζί με την Ομάδα Δράσης εργάζονται στενά πάνω σε αυτό το θέμα, ενώ μετά απο πολλές ερωτήσεις πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως ότι όλοι οι Έλληνες είναι φοροφυγάδες.


Υπογράμμισε ακόμη ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν είναι μόνο ζήτημα νομικού πλαισίου, αλλά εφαρμογής και ικανοτήτων. 


Σε άλλο σημείο, ο κ. Αλταφάζ, σχολιάζοντας αν η Κομισιόν είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα, όσον αφορά στη φοροδιαφυγή, είπε «Μπορούν να γίνουν περισσότερα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές αρχές». 


Τέλος, ο ίδιος δήλωσε πως η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα προϋποθέτει την ύπαρξη κυβέρνησης, ενώ στόχος είναι η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.