Ενίσχυση μεγεθών για την Eurodrip

Ενίσχυση μεγεθών για την Eurodrip

Αυξημένα μεγέθη εμφάνισε το α΄τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο όμιλος Eurodrip. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 7,7% στα 27,002 εκατ. ευρώ από 25,070 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ενώ τα λειτουργικά κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν κατά 13,9% στα 4,287 εκατ. ευρώ έναντι 3,765 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν ελαφρά στα 2,503 εκατ. ευρώ έναντι 2,472 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μιχάλης Παναγής «παρά την μακροοικονομική αβεβαιότητα, καταφέραμε να σημειώσουμε για ένα ακόμη τρίμηνο ανοδικές πωλήσεις . Η κερδοφόρα ανάπτυξη της Eurodrip είναι αποτέλεσμα της εντεινόμενης εξωστρέφειας και της συστηματικής διείσδυσης στις αγορές του εξωτερικού.

Η εξωστρέφεια του Ομίλου αυξήθηκε κατά το α τρίμηνο 2012 και αποτελεί πλέον το 94% του ενοποιημένου τζίρου στο α τρίμηνου 2012. Η Eurodrip δραστηριοποιείται με επτά θυγατρικές εταιρείες και δίκτυο εξαγωγών που εκτείνεται σε περισσότερες από 60 χώρες. Οι εξαγωγές της μητρικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το α τρίμηνο του 2011 , γεγονός που δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα στις διεθνείς αγορές τόσο για την χώρα, όσο και για την ελληνική εταιρεία».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο