Νέα σύσκεψη έχει συγκαλέσει για σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς με τους προϊσταμένους των 10 μεγαλύτερων ΔΟΥ και των 5 μεγαλύτερων τελωνείων της Αττικής, προκειμένου να τους δώσει σαφείς εντολές για την άμεση ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού καθώς η οικονομία οδηγείται σε αδιέξοδο.
Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα για το ίδιο θέμα, ο κ. Ζανιάς είχε υπογραμμίσει ότι είναι «εθνικό καθήκον η πληρωμή των φόρων», ενώ ταυτόχρονα είχε προαναγγείλει συγκεκριμένες δράσεις και ειδικό σχέδιο για τη διενέργεια των ελέγχων με έμφαση στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών με ειδικές ομάδες 20 συνεργείων που θα στελεχώσουν τις εφορίες και θα εστιάσουν τους ελέγχους σε όσους έχουν χρέη άνω των 10.000 ευρώ αλλά και την εμπρόθεσμη απόδοση του ΦΠΑ.

Σήμερα ο υπουργός θα δώσει αυστηρές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν αποκλειστικά το προσεχές διάστημα με όσους παραβίασαν ή παραβιάζουν συστηματικά τη φορολογική νομοθεσία και χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο.