Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια καταβάλλει μία γιγαντιαία προσπάθεια αναδιατάξεως της οικονομίας της μέσω ενός μακροχρόνιου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κάτω από την εποπτεία και με την χρηματοδότηση της Τρόικας, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αυτό αναφέρει στο οικονομικό της δελτίο η Alpha Bank στο οποίο αναλύει εκτενώς την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας από την υπογραφή του μνημονίου μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της τράπεζας η κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής εκτροπής, των γενικευμένων παροχών και, κυρίως, της αδυναμίας έγκαιρης εκλογικεύσεως του ασφαλιστικού συστήματος. Ωστόσο τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη περιορισμένων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας».

Στο δελτίο γίνεται εκτενής ανάλυσης των δύο μνημονίων που έχει υπογράψει η χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα αναλύεται και το σύστημα διαχειρίσεως κρίσεων στην Ευρωζώνη.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι περιλαμβάνει η ανάλυση της Alpha Bank