Διακόπτει την ασφάλιση εισαγωγών στην Ελλάδα η Euler Hermes

Διακόπτει την ασφάλιση εισαγωγών στην Ελλάδα η Euler Hermes

Η Euler Hermes, η μεγαλύτερη εταιρία ασφάλισης εμπορίου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την κάλυψη για τα φορτία που εισάγονται στην Ελλάδα φοβούμενη την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Η κίνηση αυτή θα πλήξει τη δυνατότητα των Ελλήνων εισαγωγέων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.


Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι «η Euler Hermes αποφάσισε να διακόψει την κάλυψη φορτίων προς την Ελλάδα για το ορατό μέλλον».


Όπως ανέφερε, τα συμβόλαια που έχουν ήδη υπογραφεί θα παραμείνουν σε ισχύ, αλλά η εταιρία δεν θα αναλάβει την υλοποίηση νέων «δουλειών» στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι θα επανεξετάσει τη στάση της «όταν η κατάσταση βελτιωθεί».


Η Euler Hermes, η οποία ασφαλίζει τους εξαγωγείς έναντι του ρίσκου να μην πληρωθούν, είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδέχεται να προχωρούσε σε περιορισμούς όσον αφορά τις εξαγωγές προς Ελλάδα.


Η εταιρία, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη γερμανική ασφαλιστική Allianz, ασφάλισε πέρυσι φορτία αξίας 702 δισ. ευρώ αποτελώντας την Τρίτη μεγαλύτερη εταιρείας ασφάλισης φορτίων στον κόσμο.


Σχετικό Θέμα:  Coface: Δεν υπογράφει νέα συμβόλαια για την Ελλάδα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο