Μετά την ανακοίνωση της διακοπής υπογραφής νέων συμβολαίων ασφάλισης στην Ελλάδα από την Euler Hermes και δεύτερη εταιρεία σταματά τις εγγραφές νέων ασφαλιστικών συμβολαίων προς τη χώρα μας. 


Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη το Dow Jones Newswires, η γαλλική εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Coface, θυγατρική της επενδυτικής τράπεζας Natixis, σταματά τις εγγραφές νέων ασφαλιστικών συμβολαίων για εξαγωγές προς την Ελλάδα, καθώς ολοένα και περισσότερο δυσκολεύεται να ανακτήσει τις πληρωμές από έλληνες εισαγωγείς.


«Η Coface δεν υπογράφει πλέον νέα συμβόλαια για την Ελλάδα», σημείωσε εκπρόσωπος της Coface, ενώ ξεκαθάρισε πως η εταιρεία θα τιμήσει τις υφιστάμενες συμβάσεις. 


«Ενημερώσαμε τους πελάτες μας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, οι οποίες θα επηρεάσουν τις εισαγωγικές ελληνικές εταιρείες και τις επιχειρήσεις που εστιάζουν στην εγχώρια αγορά, εξαιτίας της στασιμότητας στη ζήτηση από τις περικοπές των μισθών», πρόσθεσε. 


Η Coface άρχισε σταδιακά να περιορίζει την έκθεσή της στην Ελλάδα από το περασμένο φθινόπωρο, όταν παρατήρησε «σημαντικά συμβάντα στις πληρωμές στη χώρα μας, επιπλέον του ανησυχητικού μακροοικονομικού outlook». 


Σχετικό Θέμα:  Διακόπτει την ασφάλιση εισαγωγών στην Ελλάδα η Euler Hermes