Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, διαμηνύει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, προσθέτοντας πως δεν έχει κανένα νόημα ούτε πολιτικό ούτε οικονομικό να επιβάλλει πιεστικά η Γερμανία λιτότητα στην Ελλάδα.


Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντε Λα Σέρρα, ο Σρέντερ τόνισε ότι εξαρτώνται πολλά από την κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Αν προκύψει μια κυβέρνηση έτοιμη να προβεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα. Αλλά, όπως είπα, θα χρειασθεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση», είπε ο τέως καγκελάριος.

Ο Σρέντερ τόνισε ότι «όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά οι Ευρωπαίοι πρέπει να κατανοήσουν ότι όλα αυτά δεν γίνονται μέσα σε μια νύχτα. Θα έπρεπε να πούμε αμέσως ότι θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αναμορφώσουν την χώρα, αλλά, παράλληλα, ότι πρέπει να μπορέσουν να το κάνουν βαθμιαία. Μέχρι τώρα, δυστυχώς, ασκούμε μόνον πίεση στην Αθήνα».

Ο Gerhard Schroeder «δεν πιστεύει ότι η Αθήνα θα βγει από το ευρώ» και σε όσους προφητεύουν έναν «ενδεχόμενο κίνδυνο για ντόμινο» απαντά πως «θα έφτανε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα για να αποτραπεί κάτι τέτοιο».