Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη Β' ζώνη της περιοχής του Παλαιού Ψυχικού, που είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριο του 2011 με σχετική υπουργική απόφαση, κρίθηκε νόμιμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Αντιθέτως, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στην οδό Δάφνης, αλλά και στη Στ' ζώνη της ίδιας περιοχής. 

 

Ειδικότερα, το ΣτΕ επικύρωσε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στη Β' ζώνη του Παλαιού Ψυχικού, κρίνοντας ότι στηριζόταν σε επαρκή στοιχεία αγοραπωλησιών που παρουσίασε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για το διάστημα 2008-2010.

 

Όσον αφορά στα ακίνητα της οδού Δάφνης, το ΣτΕ έκρινε ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές τους αξίες, καθώς δεν είχε ληφθεί υπόψη η μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνσή της συγκεκριμένης οδού, η οποία αποτελεί μοναδική δίοδο προς πολλές κατευθύνσεις (Γαλάτσι, Δικαστήρια, Κέντρο, Βόρεια-Νότια Προάστια).

 

Επιπλέον, το ΣτΕ ακύρωσε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών (από 4.300 σε 5.500 ευρώ) στη Στ΄ ζώνη, διότι τα στοιχεία μεταβιβάσεων αφορούσαν σε άλλες ζώνες, ενώ για την επίμαχη περιοχή υπήρχαν μόνο αγγελίες από έντυπα πωλήσεων.

 

Προσφυγές στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (Φεβρουάριος 2011) με την οποία αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες.