Τζίρος στα 19 δισ. ευρώ ουσιαστικά αμετάβλητος (+1,6%) έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2011, πτώση 13,2% στα λειτουργικά κέρδη στα 1,8 δισ. ευρώ και ζημιές μετά φόρων ύψους 23,3 εκατ. ευρώ είναι το τελικό αποτέλεσμα για 226 εισηγμένες, σύμφωνα με την ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή και τον Μάνο Χατζηδάκη.


Σύμφωνα με την ανάλυση της Beta ΑΧΕΠΕΥ «για τις, ΜΕΤΚΑ, S&B, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Μotor oil, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια και Καρέλιας το ξεκίνημα του 2012 ήταν πολύ ενθαρρυντικό και χαρακτηρίστηκε από βελτιώσεις στην κοστολογική δομή τους και τον κύκλο εργασιών τους. Την θετική εικόνα στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση συμπληρώνουν οι επιδόσεις των Folli - Follie και Ο ΟΤΕ.
 
Σε μικρότερου μεγέθους εταιρίες σε καλά μεγέθη εμφάνισαν το Πλαίσιο, Elton, Ικτίνος, Κυριακίδης, Λούλης, EBZ, Πλαστικά Κρήτης, Πλαστικά Θράκης, Ιατρικό Αθηνών, FG Europe, Eurodrip, Σωλ. Κορίνθου και Euromedica.
 
Αρνητικές εκπλήξεις υπήρξαν από την ΔΕΗ, την Coca Cola, τον Φουρλή, την Σιδενόρ, την Autohellas, τον Τιτάνα και τον Ηράκλη (ζημιές) οι οποίες ωστόσο σχετίζονται και με την εποχικότητα και ενδεχομένως το αρνητικό αποτέλεσμα θα ανατραπεί στην πορεία της χρήσης.
 
Mε σημαντικές ζημιές έκλεισαν την περίοδο αναφοράς οι Alapis, MIG, Nutriart, Αττικάτ, Μηχανική, Αθηνά, Sato, Βιοτέρ, Forthnet, Νεώρειο Σύρου, Shelman, Σφακιανάκης, Κούμπας, Επίλεκτος, Olympic Catering, Albio, Ελληνική υφαντουργία, ΔΟΛ και Πήγασος».
 

Έκτακτα αποτελέσματα – μη οργανικές εγγραφές

 

Τρ. Κύπρου:
Στα μεγέθη του πρώτου τριμήνου καταγράφεται αναβαλλόμενος φόρος 197 εκ. ευρώ.

Eurobank: Από την εξαγορά υβριδικών τίτλων προκύπτει θετική λογιστική διαφορά 250 εκ. ευρώ.

Popular bank: O αναβαλόμενος φόρος από το PSI είναι 54,8 εκ. ευρώ.

Τρ. Πειραιως: Στα μεγέθη του πρώτου τριμήνου καταγράφεται αναβαλόμενος φόρος 370 εκ. ευρώ. Επίσης από την εξαγορά υβριδικών τίτλων προέκυψε θετική διαφορά 84 εκ. ευρώ

Ελληνικά Πετρέλαια: Η λειτουργική αναδιοργάνωση της εταιρίας επιβάρυνε τον ισολογισμό με 8 εκ. ευρώ. Ωστόσο υπάρχει θετική επίδραση της αποτίμησης τω αποθεμάτων κατά 35 εκ. ευρώ

OTE: Η κερδοφορία αυξήθηκε κατά 253,2 εκ. ευρώ στο α’ τρίμηνο λόγω της πώλησης της συμμετοχής του ΟΤΕ στην Rom Telecom.

Jumbo: Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου περιλαμβάνουν έσοδο 1,6 εκ. ευρώ από αποζημίωση ασφαλιστικής στην Κύπρο.

Motor oil: Από την αποτίμηση των αποθεμάτων προέκυψαν λογιστικα κέρδη 10 εκ. ευρώ

ΕΧΑΕ: Η διεξαγωγή του PSI ενίσχυσε τα μεγέθη κατά 1,5 εκ. ευρώ.

S&B: Στην προς πώληση δραστηριότητα του βωξίτη δεν υπολογίστηκαν αποσβέσεις ύψους 2 εκ. ευρώ.

ΔEH: H αντιστροφή προβλέψεων για συμψηφισμού οφειλες για την φωτεινή σηματοδότηση της Αττικής ύψους € 52,7 εκατ. ενίσχυσε τα αποτελέσματα.