Προειδοποιητική επιστολή έχει αποστείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, η οποία αναφέρει πως αν δεν αντιμετωπιστεί η διαφθορά θα διακόψει τις εκταμιεύσεις του επενδυτικού νόμου.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο θα παραλύσει την αγορά και θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία.

«Δυστυχώς, λόγω των φαινομένων διαφθοράς, είχαμε μια δυσάρεστη επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που προειδοποιεί - βέβαια όχι ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο-, με διακοπή των εκταμιεύσεων μέχρι να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, μέσα σε βαθιά ύφεση, να σταματήσουν οι εκταμιεύσεις για τον αναπτυξιακό νόμο. Όσο καιρό είμαι στο Υπουργείο θα δω τι μπορώ να κάνω», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στις 20 Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με δική της πρωτοβουλία είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως «non - marketable country», χαρακτηρισμός που ουσιαστικά σημαίνει πως είμαστε χώρα «εκτός ΟΟΣΑ».