Οι αυτόνομες περιοχές στην Ισπανία έχουν πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς το α' τρίμηνο του 2012, χάρη στα προγράμματα δημοσιονομικής λιτότητας και τα κονδύλια της κεντρικής κυβέρνησης, διαβεβαίωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού της χώρας, Κριστόβαλ Μοντόρο.


Προσθέτοντας τα ελλείμματα καθεμιάς από τις 17 αυτονομίες στα τέλη τοΜαρτίου «το σύνολο ήταν μηδενικό», τόνισε ο υπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, παραδεχόμενος πως κεντρικό κράτος είχε πραγματοποιήσει κατά την ίδια περίοδο «σημαντικές μεταφορές» κονδυλίων προς τις αυτόνομες περιοχές, προκειμένου να τους επιτρέψει να τηρήσουν τις σημαντικές υποχρεώσεις τους (όπως η υγεία κι η εκπαίδευση).
 

Ο κ. Μοντόρο σημείωσε επιπλέον ότι η Ισπανία φιλοδοξεί «να αποστείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης» για τη «ρευστότητά της», την ώρα που οι χρηματοοικονομικές ανάγκες στις αυτονομίες και στον τραπεζικό τομέα της έχουν αναβιώσει τους φόβους για προσφυγή της χώρας σε κάποιο σχέδιο χρηματοοικονομικής διάσωσης.
 

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τη ρευστότητα της Ισπανίας ως χώρας», υπογράμμισε ο Μοντόρο, μετά το υπουργικό συμβούλιο.