Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στον μηχανισμό διάσωσης της Ευρωζώνης ο πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με το Reuters.


Ο ίδιος τόνισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα είχε χαοτικές συνέπειες για ολόκληρη την Ευρωζώνη. 


Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βασίλης Σιαρλή, σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως μεταδίδει το stockwatch.


«Κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2012, είχα επανειλημμένα δηλώσει την πρόθεσή μου, πριν το τέλος Μαΐου, να ανακοινώσω μέτρα εξυγίανσης τα οποία σκοπό έχουν τη διόρθωση της παρέκκλισης του δημοσιονομικού ελλείμματος έτσι ώστε να περιοριστεί για το 2012 στο μέγιστο ποσοστό του 2,5% του ΑΕΠ. 


Κατά τη διάρκεια χθεσινής ραδιοφωνικής μου παρέμβασης, δόθηκε η λανθασμένη εντύπωση, ότι εντός της χθεσινής μέρας θα κοινοποιούσα τα μέτρα για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. 


Εκείνο που δήλωσα είναι ότι εντός της ημέρας θα προέβαινα σε ανακοίνωση αναφορικά με τα μέτρα και όχι ανακοίνωση των ιδίων των μέτρων. 


Όσον αφορά τα προτεινόμενα μέτρα, έστω και με ολιγοήμερη αλλά αναγκαία καθυστέρηση, θα ανακοινωθούν σύντομα», δήλωσε ο ίδιος.