Ο τέως ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «μάζεψε» τις δηλώσεις του περί εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν συμφωνήσει να κάνει ενέσεις ρευστού στην οικονομία της λέγοντας ότι αστειεύτηκε!

«Πρέπει να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε με σθένος ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αρχίσει να τυπώνει χρήμα. Εάν δεν το πράξει, θα έπρεπε να έχουμε την δύναμη να πούμε "ciao, ciao" και να αποχωρήσουμε από το ευρώ», είχε γράψει ο Μπερλουσκόνι την Παρασκευή στη σελίδα του στο Facebook.

«Το ότι ένα αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί κατά λάθος ως πρόταση είναι ασφαλώς ένα σοβαρό σφάλμα για όποιον ισχυρίζεται ότι προσφέρει πολιτική ενημέρωση», έγραψε μεταξύ άλλων. Πρόσθεσε ότι ο Τύπος πήρε σοβαρά αυτό που είπε «με χαμόγελο και ειρωνεία».

Μία μέρα πριν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αντέστρεψε τη θέση του, που ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με εκείνη του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι κι απειλούσε να υποσκάψει την κυβέρνηση σχεδόν ένα χρόνο πριν από τις επόμενες εκλογές.