Νέες επενδύσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν  και νέες θέσεις εργασίας αλλά και ρευστότητα, στηρίζοντας τη χώρα απηύθυνε στους Έλληνες εφοπλιστές ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, στα εγκαίνια της 23ης Διεθνούς Έκθεσης «Ποσειδώνια 2012».

Μιλώντας στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα ο κ. Πικραμμένος είπε ότι «η Ελλάδα είναι μία παραδοσιακά ναυτιλιακή χώρα και η εμπορική της ναυτιλία έχει διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της, στην αύξηση του κύρους της σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και στην κοινωνική και περιφερειακή συνοχή».
 
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι από το 2000 μέχρι το 2011 η ελληνική ναυτιλία  πρόσφερε 154 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σε ναυτιλιακό συνάλλαγμα, ωστόσο, πρόσθεσε, το 40% του ποσού αυτού επανεξήχθη στο εξωτερικό, καθώς οι ναυτιλιακές εταιρείες πληρώνουν για υπηρεσίες παρεχόμενες από άλλες χώρες.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι δομές για επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ σχολίασε τις εξελίξεις στον κλάδο της ελληνικής  της κρουαζιέρας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί έξυπνα και να διπλασιάσει τα έσοδα ώστε να διατηρήσει ο Πειραιάς τα πρωτεία στη Μεσόγειο,

Ο κ. Πικραμμένος ανέφερε ότι μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, σήμερα τα έσοδα υπερβαίνουν τα 360 εκατ. ευρώ: «Θέλουμε και μπορούμε, αν κινηθούμε έξυπνα και μεθοδικά, να διπλασιάσουμε τα έσοδα αυτά σε 700.000.000 το χρόνο, να διπλασιάσουμε τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που διακινούνται μέσω του Πειραιά, από 2,5 εκατομμύρια που είναι σήμερα, σε 5 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2016».