Συνολικά 18.300 offshore εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο διευθυντής Ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα από τον Οκτώβριο του 2010 και μετά, οι offshore εταιρίες είναι υποχρεωμένες να μεταβιβαστούν σε φυσικά πρόσωπα αλλιώς πληρώνουν 15% φόρο επί της αντικειμενικής αξίας. «Εκεί είναι λοιπόν ένα πεδίο δόξης λαμπρό για οικονομικά αποτελέσματα λόγω ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται νομότυπα 18.300 offshore εταιρίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σ’ αυτό μία εταιρία offshore στη Χαλκιδική, βρέθηκε να χρωστάει στο Δημόσιο χωρίς προσαυξήσεις 29 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Λέκκας.


Επίσης, ο κ.Λέκκας, αναφερόμενος στις υποθέσεις που χειρίζεται το ΣΔΟΕ, τόνισε ότι από τον περασμένο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, έχουν γίνει πάνω από 5.000 αιτήματα στην Ένωση Τραπεζών για ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων. Όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί 210 υποθέσεις από τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και φόροι, πάνω από 650 εκατ. ευρώ.