«Αναφορές που κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο διακοπών ρεύματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση που εξέδωσε δίνοντας διευκρινίσεις σχετικά με τη συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού που δημοσιεύτηκε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ ο κ. Ζερβός ερωτώμενος σχετικά με τις οφειλές τρίτων προς τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Χώρας. Επίσης ανέφερε πως η ΔΕΗ έχει εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών της προς τον ΛΑΓΗΕ.
Τα χρηματικά διαθέσιμα των περίπου 170εκατ. ευρώ που αναφέρονται στη συνέντευξη αφορούν την 31/3/2012.


Την ίδια ώρα απαντώντας σε άλλα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές της η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι το ποσό των 1,200 δισ. ευρώ που αναφέρεται ως «οι ανεξόφλητες οφειλές ΔΕΗ τέλος Μαρτίου» δεν αποτελούν οφειλές της ΔΕΗ προς τρίτους αλλά ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών προς τη ΔΕΗ, οι οποίες, στο τέλος Μαρτίου, ανέρχονταν σε 1,167 δισ. (εξαιρουμένων αυτών που είναι σε διακανονισμό).