Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει και φέτος ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με συνεχείς προσπάθειες, πρωτοβουλίες και δράσεις.

Στο πλαίσιο της ευαισθησίας που διακρίνει την εταιρία, ο ΔΑΑ ανέλαβε πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία των Σπάτων και της Αρτέμιδος.


Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2011 τα παιδιά των σχολείων του ενοποιημένου πλέον δήμου, ανακύκλωσαν 4,3 τόνους χαρτιού & αλουμινίου, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα, η ανακύκλωση ξεπερνά τους 37 τόνους.


Προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης, ο ΔΑΑ διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή διαγωνισμό ανακύκλωσης μεταξύ των εργαζομένων του ΔΑΑ με σκοπό να προσκομιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά προς ανακύκλωση.


Για δέκατη συνεχή χρονιά, ο ΔΑΑ χορηγεί δύο υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.


Τέλος, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του 6ου πάρκου εκτός των ορίων του αεροδρομίου, στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος. Το πάρκο περιλαμβάνει εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, παιδική χαρά, κυλικείο και ανοικτό χώρο για αθλοπαιδιές και άλλες δραστηριότητες. Επίσης, στο πάρκο φυτεύτηκαν από τον ΔΑΑ περισσότερα από 5.000 δέντρα και θάμνοι, ανεβάζοντας τη συνολική πράσινη έκταση που έχει παραδοθεί στις τοπικές κοινότητες, στα 84.000 τμ.