Οι ήδη προγραμματισμένες διακοπές των Γερμανών στην Ελλάδα είναι διασφαλισμένες, ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της εταιρείας TUI, Μάρκους Μπρουχμίλερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine».

«Στις τουριστικές περιοχές δεν καταλαβαίνει κανείς καθόλου ότι υπάρχουν περιφρονητικά σχόλια και προκαταλήψεις κατά των Γερμανών. Από τους επιτόπιους συνεργάτες μας γνωρίζουμε ότι οι ξενοδόχοι και όλοι όσοι εξαρτώνται στη χώρα από τον τουρισμό, υποδέχονται τους Γερμανούς με ανοιχτές αγκάλες. Ούτως ή άλλως, ο τουρισμός συμβάλλει, σε ποσοστό περίπου 20% στο ελληνικό ΑΕΠ».


Ο ίδιος τόνισε ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, τα τουριστικά πακέτα που έχουν ήδη πωληθεί είναι απολύτως ασφαλή, ενώ θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και οι επιπλέον παροχές, όπως η ταξιδιωτική ασφάλιση.


Η Ελλάδα αποτελεί φέτος ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για διακοπές, καθώς, όπως σημειώνει, έχει βελτιωθεί η σχέση μεταξύ τιμής και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ οι τιμές έχουν μειωθεί κατά περίπου 10%.


Η TUI, τονίζει ο κ. Μπρουχμίλερ, προσπαθεί από την αρχή του έτους να στηρίξει την ελληνική τουριστική αγορά, με διαφημιστικές εκστρατείες, αλλά και με την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών της στα ελληνικά νησιά.


Τέλος, ο ίδιος προσθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός ακόμη και χωρίς το ευρώμ καθώς, όπως λέει, «ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα είχε ίσως ως συνέπεια μια υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος έναντι του ευρώ, με συνέπεια τα τρόφιμα, τα ποτά και η είσοδος σε αξιοθέατα να γίνουν ακόμη φθηνότερα», αλλά θα έπρεπε, μεσοπρόθεσμα, να γίνουν εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες ξενοδόχους.