Τη δυσφορία του εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης για την άρνηση της διοίκησης της Ελληνικής Χαλυβουργίας να συμμετάσχει στη σημερινή συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση που είχε καλέσει ο ίδιος.

«Παρόμοιες ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν ζητήματα νομιμότητας που θα κριθούν από τα δικαστήρια», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, «όπου το υπουργείο διαπιστώσει παραβάσεις του νόμου, να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες».


Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργατοτεχνιτών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ενώ υποστήριξε, ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι απολύσεις σε βιώσιμες επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο σε περίοδο απεργίας».


Μετά την αποτυχία της σημερινής συνάντησης, η επίλυση της διαφοράς παραπέμπεται στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι οι 400 εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση για περισσότερους από έξι μήνες αρνούμενοι τις προτάσεις της επιχείρησης για μείωση θέσεων εργασίας, περικοπές αμοιβών και μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.