«Εξαιρετικά μικρή» χαρακτήρισε την πιθανότητα να συγκεντρώσει η Ελλάδα περισσότερα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις το 2012 ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), Κωνσταντίνος Μητρόπουλος. 

 

Μιλώντας στο CNBC, Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι παρόλο που το ταμείο έχει συγκεντρώσει φέτος 1,6 δισ. ευρώ, η πιθανότητα να αντλήσει νέα έσοδα είναι «πολύ πολύ μικρή, δεδομένης της μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί αυτή τη στιγμή».


«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, τότε ελπίζουμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα ως το τέλος του χρόνου», τόνισε ο ίδιος. 


Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, το πρόγραμμα  ιδιωτικοποιήσεων επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και δεν έχει σαν μοναδικό στόχο την άντληση εσόδων, αν και τόνισε ότι ταμείο φιλοδοξεί να προσελκύσει ένα δεύτερο κύμα επενδύσεων 20 δισ. ευρώ ως το 2020. 


«Αναμένουμε να φέρουμε ένα δεύτερο κύμα επιπλέον επενδύσεων της τάξης των 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 και αυτό είναι ένα τεράστιο όφελος για την οικονομία», επισήμανε.