Η Suez, η οποία κατέχει το 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ, πρόκειται να εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του 74% της εισηγμένης. 


Στελέχη του γαλλικού κολοσσού -ο οποίος «φλερτάρει» σταθερά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, ήδη από την πρώτη σχετική προσπάθεια- επιβεβαίωσαν νωρίτερα σήμερα την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το 74% της ΕΥΑΘ ΑΕ, που έχει περιέλθει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).


Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ ΑΕ, Νίκου Παπαδάκη, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της εταιρείας στους οικονομικούς αναλυτές, στην οποία παραβρέθηκαν και δύο στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ. 


Ο κ.Παπαδάκης ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση, εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης δεν πρόκειται να υπάρξουν πριν από τις εκλογές.


Ειδικότερα, ο κ.Παπαδάκης διευκρίνισε ότι το πρωί συναντήθηκε με εκπροσώπους της Suez, οι οποίοι αφού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση, γνωστοποίησαν ότι θα έχουν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστα Μητρόπουλο, προκειμένου να κοινοποιήσουν και επισήμως την πρόθεση συμμετοχής στον σχετικό διαγωνισμό. Στην πρώτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, η Suez είχε συγκροτήσει κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ).


Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κώστας Μητρόπουλος, είχε προ ημερών δηλώσει από τη Θεσσαλονίκη, πως η ΕΥΑΘ είναι από τις εταιρείες δημοσίου συμφέροντος, που πρώτες θα περάσουν σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, προϊδεάζοντας για εξελίλξεις στις αρχές του φθινοπώρου.