Η Γερμανία αναζητά εργαζόμενους με υψηλή εξειδίκευση σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εκτός αυτής, σύμφωνα με δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, οι οποίοι σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσαν τη λειτουργία δύο σχετικών ηλεκτρονικών ιστοσελίδων.

Οι τρόποι αναζήτησης απασχόλησης, ο τρόπος ζωής στη Γερμανία και τα πλεονεκτήματα της απασχόληση στη χώρα παρουσιάζονται στη διεύθυνση www.make-it-in-germany.com (στη γερμανική και στην αγγλική γλώσσα) Φιλοξενούνται δε μαρτυρίες εργαζομένων, οι οποίοι προέρχονται από το εξωτερικό. Η διεύθυνση www.fachkraefteoffensive.de απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εξειδικευμένους Γερμανούς.


Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 550.000 κενές θέσεις εργασίας, κυρίως για φυσικούς, μηχανικούς, μαθηματικούς, νοσηλευτές, αλλά και για εξειδικευμένους τεχνικούς βιομηχανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας.


Επιπλέον, έως το 2025, η Γερμανία υπολογίζεται ότι, εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματός της, θα χάσει περί τα έξι εκατομμύρια πολιτών σε ηλικία εργασίας.


«Εάν ενεργοποιήσουμε όλες τις αναξιοποίητες δυνατότητές μας, κατ' αρχήν στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό, η Γερμανία έχει τη δυνατότητα να παραμείνει μια ισχυρή χώρα στον διεθνή ανταγωνισμό», δήλωσε η κ. Φον ντερ Λάιεν.