Το χορηγικό πρόγραμμα της Οlympic Air προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση, στην έδρα της ΕΟΕ, από τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Πρόεδρο της Marfin Investment Group (MIG), στην οποία ανήκει η Olympic Air, και Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την μετάβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο, με ειδική πτήση της Olympic Air στις 23 Ιουλίου 2012, για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στην ομιλία του σημείωσε ότι «H Οlympic Air δεν είναι μια απλή εταιρεία. Αποτελεί εθνική παράδοση, εθνική συγκίνηση, εθνική κληρονομιά. Από τα παιδικά μας χρόνια, όλοι οι Έλληνες έχουμε συνδεθεί μαζί της. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της είναι ο ελληνικός λαός. Απλώς τα τρία τελευταία χρόνια ανήκει στον όμιλο μας, την MIG. Θεωρούμε όλοι στον όμιλο, ότι ήταν αυτονόητο να συνδράμουμε σαν Olympic Air, στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ήταν χαρά μας να υλοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το 2009. Υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε να συνδράμουμε στο έργο της ΕΟΕ, που είναι τόσο σημαντικό για τον αθλητισμό και για τον πολιτισμό. Η περίοδος μπορεί να είναι κρίσιμη, αλλά ακόμη κι αν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις θα φροντίσουμε να συνεχίσουμε την στήριξή μας».


Από την πλευρά του ο Σπύρος Καπράλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Olympic Air που στάθηκε στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από την αρχή της προσπάθειάς μας. Ιδιαίτερα να την ευχαριστήσω, εκτός των άλλων, που μας διέθεσε αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, το οποίο με ειδική πτήση για το ακριτικό Καστελλόριζο μετέφερε την Ιερή Φλόγα με το Ολυμπιακό μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Ιδιαίτερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο μας. Άλλωστε είναι και ο ίδιος «άνθρωπος του αθλητισμού», έχοντας συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, στο άθλημα της ξιφασκίας και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, αφού γνωρίζει πολύ καλά τα όνειρα, τις αγωνίες και τους κόπους των αθλητών.»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

Η Olympic Air ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα μεταφέρει την αποστολή των αθλητών της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο. Στις 23 Ιουλίου οι αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους Αγώνες, θα μπουν στο αεροσκάφος της Olympic Air για το Λονδίνο. Και μετά την τελετή λήξης, στις 13 Αυγούστου, το ίδιο αεροσκάφος θα τους μεταφέρει πίσω στην Αθήνα.


Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, έχει προγραμματιστεί απευθείας έκτακτη πτήση για τη μεταφορά 120 και πλέον επιβατών. Επιπλέον θα διατεθούν άλλα 90 εισιτήρια για μεμονωμένες μετακινήσεις αθλητών και παραγόντων, που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν ξεχωριστά από τον κύριο όγκο της ελληνικής αποστολής.