«Λίγους» θεωρεί τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οίκου, Πωλ Τέιλορ, οι επενδυτές έχουν πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης στα πολιτικά πρόσωπα της Ευρώπης κυρίως ως προς την ικανότητα τους να επιλύσουν την κρίση.

Μιλώντας στο Bloomberg ο Τέιλορ τόνισε:

«Το βασικό ζήτημα στις ευρωπαϊκές αγορές έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη. Υπάρχει πλήρης έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα, στη χρήση των εργαλείων που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα, ακόμη και σε αυτά που έχουν ανακοινωθεί. Το πρόβλημα σε όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης είναι ότι δεν υπήρχε μία κεντρική άποψη».

«Υπάρχει σαφώς πίεση στις χώρες της Ευρωζώνης, η οποία απαιτεί κάποιας μορφής αντίδραση. Συμμερίζομαι, κατά κάποιο τρόπο, τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξουν βραχυπρόθεσμες λύσεις, ενώ δεν έχουν αντιμετωπισθεί μεσοπρόθεσμες διαρθρωτικές προκλήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Fitch, προσθέτοντας: «Πρέπει η ίδια η Ευρώπη συνολικά, χρησιμοποιώντας πιθανόν του ευρωπαϊκούς θεσμούς, να δώσει λύση. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό μεμονωμένα από τις χώρες».