Εάν μια χώρα δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί θα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες τόνισε ο ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως είπε, αν δεν υπάρχει αυτή η πρόθεση, θα πρέπει η ίδια να επωμιστεί τις συνέπειες, δηλαδή το γεγονός ότι θα είναι πολύ δύσκολο να αναχρηματοδοτηθεί.


Όσον αφορά στην ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, επισήμανε πως δεν θα πρέπει να γίνονται εικασίες, αλλά θα πρέπει να αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Δήλωσε δε πως και ο ίδιος θεωρεί ότι όλοι, μαζί και οι Έλληνες, είναι σε επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ωστόσο δεν έχει νόημα να γίνονται υποθετικές τοποθετήσεις.


Καταλήγοντας ο κ. Νοβότνι αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ισπανίας για την οποία εξέφρασε την άποψη ότι η προσφυγή της στο Μηχανισμό Στήριξης θα ήταν μια «λογική επιλογή», καθώς θα ενίσχυε την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος της χώρας.