Δεν υφίστανται συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη στιγμή, που θα δικαιολογούσαν μια έκτακτη δρομολόγηση ενός ακόμα πλοίου στη γραμμή Πειραιάς-Χίο-Μυτιλήνη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπου αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα της Blue Star Ferries της attica group, για δρομολόγηση νεότευκτου πλοίου της από 5 Ιουλίου στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη. 

Η ΝEL αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η γραμμή εξυπηρείται συνολικά με 11 δρομολόγια την εβδομάδα και υπερκαλύπτεται από τα ήδη δρομολογημένα πλοία, το Ε/Γ-Ο/Γ ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ της HELLENIC SEAWAYS, το Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS, το Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ το Ε/Γ-Ο/Γ ΤΧΠ ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ και το φορτηγό - οχηματαγωγό ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ.

Η συνεδρίαση που αναμένεται να διεξαχθεί σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30 πρωί υπο την προεδρία του γενικού γραμματέα ναυτιλίας Νικόλαου Λίτινα στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κάποια απο τα 27 μέλη του Συμβουλίου, να προτείνουν αναβολή του αιτήματος της Blue Star Ferries για μετά τις εκλογές, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα της Αttica για δρομολόγηση του πλοίου της Blue Star Patmos, από τις 5 Ιουλίου, στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη δεν είναι εκπρόθεσμο, καθώς πρόκειται για νεότευκτο πλοίο. Το Blue Star Patmos κατασκευάστηκε σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις αρχές Ιουλίου.

Η NEL που έστειλε, χθες, και επιστολή προς τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό, επικαλείται παραβίαση της αρχής της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι η αίτηση της Blue Star Ferries είναι εκπρόθεσμη.