«Δεν υπάρχει καμία πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές τράπεζες από την Επιτροπή για να διαλυθούν και συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή μελετά κάθε κρατική ενίσχυση και τα χαρακτηριστικά της.

«Η ελεγχόμενη διάλυση είναι πάντα ενδεχόμενη για μια τράπεζα που λαμβάνει κρατική ενίσχυση», δήλωσε ο κ. Κολομπανί, ενώ αναφερόμενος συγκεκριμένα στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, για την οποία γίνεται λόγος μέσω των δημοσιευμάτων, αφού υπενθύμισε ότι η Επιτροπή ενέκρινε πριν από έναν χρόνο το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, είπε πως η Επιτροπή πρέπει να ενημερωθεί για κάθε περαιτέρω μέτρο ενίσχυσης για να αξιολογήσει την κατάσταση της τράπεζας. «Δεν λάβαμε καμία απόφαση για αυτό το ζήτημα», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου.


Συνεχίζοντας, ο Α. Κολομπανί σημείωσε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, η Επιτροπή και η τρόικα βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διευθετήσουν το ζήτημα του ελληνικού τραπεζικού τομέα και ιδιαίτερα την κατάσταση της Αγροτικής.


Σχετικό θέμα: ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει για κλείσιμο της ΑΤΕ