Νέα «συγνώμη» από τους Έλληνες για τη σύγκριση με την Αφρική ζήτησε η Κριστίν Λαγκάντ, σε συνέντευξη στο σημερινό φύλλο της Süddeutsche Zeitung, τονίζοντας εκ νέου ότι παρεξηγήθηκαν όσα είπε στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
«Είπα ότι νιώθω μεγάλο σεβασμό στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει για να ξεπεράσει την κρίση. Επίσης είπα ότι λυπάμαι που οι παρατηρήσεις μου (για τον Νίγηρα) παρεξηγήθηκαν και πλήγωσαν αισθήματα. Δεν ήταν στην πρόθεσή μου. Τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουμε με μεγάλη θέρμη την Αθήνα και έχουμε συνείδηση των δυσκολιών που περνά η Ελλάδα. 

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση και θα έχει καλύτερο μέλλον, όταν όλοι οι συμμετέχοντες αναλάβουν τις ευθύνες τους και πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. Σας διαβεβαιώνω ότι το ΔΝΤ, όπως κι εγώ η ίδια, στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα».

«Η αρχή του ΔΝΤ είναι να μην εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίζει το διάλογο με τους αξιωματούχους. Γι αυτό ας περιμένουμε, όπως το κάνουν κι άλλοι (εμπλεκόμενοι) θεσμοί, τις εκλογές της 17ης Ιουνίου», πρόσθεσε η ίδια.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε την Ε.Ε. μέσα από τις στήλες της εφημερίδας να αναζητήσει λύσεις από κοινού για την κρίση. «Κοινή εγγύηση χρεών θα ήταν μια κίνηση προς τις χρηματαγορές ότι η Ευρωπαίοι εννοούν στα σοβαρά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα» τόνισε η Λαγκάρντ. 

«Αυτό που υπονομεύει όλες τις προσπάθειες διατήρησης του ευρώ είναι οι ανασφάλειες και οι αμφιβολίες για το μακρόπνοο όραμα των πολιτικών και τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης» υπογράμμισε.