Την πρόθεση της Ισπανίας να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας της, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, δύο ημέρες μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης των ισπανικών τραπεζών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η ισπανική κυβέρνηση εφαρμόζει πρόγραμμα λιτότητας για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και θα συνεχίσει το πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης του χρέους της ύψους 86 δισ. ευρώ για το 2012.


Εν τω μεταξύ το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί κάτω από το όριο του 6% (στο 5,978%), πριν περάσει και πάλι στο 6,018% μετά την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης των ισπανικών τραπεζών, καθώς η αγορά χαιρέτισε την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού


Ταυτόχρονα, οι επενδυτές έδειξαν ελαφρά τάση απομάκρυνσης από τους λιγότερο ριψοκίνδυνους τίτλους, προς τους οποίους κατευθύνονται μαζικά όταν αυξάνεται η ανησυχία για την ευρωζώνη. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 1,375% έναντι 1,328% το βράδυ της Παρασκευής κατά το κλείσιμο.