«Στην Ελλάδα σήμερα φοβόμαστε το χάος και τη βία, ενώ αναπολούμε τις καλές ημέρες της υπερηφάνειας και ελπίζουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη, όπου και ανήκουμε. Δυστυχώς, όμως, πρέπει να λύσουμε πολύ σοβαρά προβλήματα με πολύ μικρούς ηγέτες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, στα ξένα ΜΜΕ.  

 

«Οι ανεπαρκείς πολιτικές αποφάσεις δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε, να παράγουμε και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αξία, δεν μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές. Οι ελληνικές Μμε Επιχειρήσεις χρειάζονται πολιτική ενότητα, οικονομική σταθερότητα, αναπτυξιακό σχέδιο και θέσεις εργασίας. Ωστόσο, οι πολιτικοί μας, μας δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν κορώνα γράμματα το μέλλον της πατρίδας μας», πρόσθεσε.
 

«Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα, αλλά βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο να καταρρεύσει, εάν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε πώς να αντιμετωπίσουμε σοφά την οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε μια εθνική ντροπιαστική ήττα, την οποία πρέπει να αποφύγουμε. Τα διλήμματα «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρώπη» δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.


Αυτές οι αντικρούσεις προκλήθηκαν από τα μέλη του «Επιχειρηματικού Club της Δραχμής» και ίσως πρόκειται για τα ίδια κέντρα που προετοιμάζουν το απόρρητο σχέδιο καταχωρημένο ως «GREXIT». Αυτά τα παιχνίδια έντασης και πίεσης προς τη χώρα μας, που είναι οικονομικά απομονωμένη, βρίσκεται σε αδιέξοδο και είναι ένα βήμα πριν την τελική κατάρρευση, είναι εντελώς επικίνδυνα για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Κορκίδης.
 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε ότι «η οικονομική απομόνωση της Ελλάδας μεγαλώνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα και οι εισαγωγές επηρεάζονται σοβαρά λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και όχι προς τις ελληνικές εμπορικές εταιρίες, οι οποίες προσπαθούν να παραμείνουν αξιόπιστες. Το ελληνικό εμπόριο για περισσότερο από ένα χρόνο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και μεγάλες δυσκολίες, προκειμένου να εισαχθούν οι απαραίτητες ποσότητες όλων των ειδών των αγαθών. Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε η εκστρατεία «Ξανασκέψου την Ελλάδα -Εμπιστεύσου το Ελληνικό Εμπόριο», στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Το σύνθημα «Συνεργάσου με την Ελλάδα, δώσε μας μια ευκαιρία» αποτελεί τώρα αναγκαιότητα».
 

«Στις 18 Ιουνίου πρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο αγώνα προκειμένου να ανασυσταθεί η χώρα. Γι' αυτό και πρέπει να έχουμε μια νέα κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως θα πρέπει να βιώσουμε μια σύγχρονη Οδύσσεια προκειμένου να επιζήσουμε», επισήμανε.
 

«Το σενάριο της δραχμής και η κατάργηση του μνημονίου είναι για τους αφελείς και τους απατεώνες αλλά όχι για τους Έλληνες πολίτες και τους συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη ως ισότιμο και ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος και πρέπει να παραμείνει ακριβώς έτσι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει κάτι διαφορετικό, για εμάς χωρίς εμάς», ανέφερε.
 

«Καθώς η κρίση επεκτείνεται επικίνδυνα σε όλη την Ευρώπη οι γενναίες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα ή ποτέ για το μέλλον της Ευρώπης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι και οι ηγέτες της πρέπει να αποφασίσουν είτε για την πλήρη ολοκλήρωση ή την καταστροφή της Eυρωζώνης.
 

Η Ευρώπη εκτός από τη νομισματική ένωση, χρειάζεται δημοσιονομική και τραπεζική ένωση με κεντρικό έλεγχο και επιτήρηση, με μεταβίβαση εξουσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωκοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αλλά και με εναρμόνιση ενιαίων μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, τη φορολογία, την υγεία και την πρόνοια.
 

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει μπροστά και να διαλέξει την λύση της δημιουργίας και με τις 27 χώρες, πλούσιες και φτωχές, με την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος, των "ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"», κατέληξε.