Έκκληση να επικυρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο απηύθυνε προς τη Γερμανία το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιερκ 'Ασμουσεν


«Θα ήταν σημαντικό ειδικά εδώ στη Γερμανία το Δημοσιονομικό Σύμφωνο να υιοθετηθεί γρήγορα» από το Κοινοβούλιο, τόνισε ο κ. Άσμουσεν ενώπιον του Οικονομικού Συμβουλίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).

 
Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «είναι ένα συνετό πρώτο βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση, προς μια δημοσιονομική ένωση» στην Ευρώπη, πρόσθεσε.


«Ταυτόχρονα, θα ήταν σημαντικό να υιοθετηθεί γρήγορα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας», που θα αντικαταστήσει τα προσωρινά ταμεία βοήθειας προς τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, υπογράμμισε.


Το πράσινο φως σε αυτό το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που δεσμεύει τη Γερμανία και τους εταίρους της σε περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία απαιτεί πλειοψηφία των δύο τρίτων στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, όπου η συμμαχία της Μέρκελ δεν τη διαθέτει από μόνη της.