Εάν η Ιταλία συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, δεν θα βρεθεί σε κανέναν κίνδυνο διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Stampa.

Η Ιταλία βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο των αγορών, που φοβούνται ότι η Ιταλία θα είναι το επόμενο ντόμινο της ευρωζώνης το οποίο θα πέσει, αφού η Ισπανία δέχθηκε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη στήριξη του τραπεζικού της τομέα. «Εάν η Ιταλία συνεχίσει στον δρόμο στον οποίο έχει δεσμευθεί με τον Μόντι, δεν θα υπάρξουν κίνδυνοι», είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.


«Με την κυβέρνηση Μόντι, η Ιταλία έκανε τεράστια πρόοδο. Αυτό αναγνωρίζεται παντού στην Ευρώπη και στις αγορές», λέει ο Σόιμπλε εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι πολιτικές δυνάμεις του ιταλικού κοινοβουλίου και η κοινή γνώμη θα συνεχίσουν να τον υποστηρίζουν με θέρμη, διότι ο δρόμος επιστροφής προς μία βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και του περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος είναι ο σωστός».