Έως και 800 εκατ. ευρώ την ημέρα χάνουν οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, από τις εκροές καταθέσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εκροή υπολογίζεται άναμεσα στα 500 με 800 εκατ. ευρώ ημερησίως, τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν τις εκλογές.

 

Τις πληροφορίες αυτές έδωσαν στο πρακτορείο δύο μεγάλοι τραπεζίτες της Ελλάδας, οι οποίοι προσέθεσαν πως στις μικρότερες τράπεζες η εκροή υπολογίζεται σε 10 με 30 εκατ. ευρώ.

 

Από την άλλη μεριά, το Bloomberg, αναφέρει στο κεντρικό του θέμα, πως οι Έλληνες φοβούνται την επαύριο των εκλογών, γι' αυτό και τον τελευταίο μήνα, οι εκροές έχουν αυξηθεί κατά 100 εκατ. ευρώ ημερησίως, φτάνοντας τα 500 εκατ. ευρώ. 


Αναφέρει ωστόσο δηλώσεις του Απόστολου Ταμβακάκη της ΕΤΕ, ο οποίος στις 30 Μαϊου όπου ανέφερε πως οι εκροές έχουν επιβραδυνθεί. 


Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκροές αυτές αναμένεται να μην είναι διαχειρίσιμες αν συεχιστούν για μερικούς μήνες ακόμα. 

Κατά πληροφορίες, οι απλοί καταθέτες φαίνεται ότι προχωρούν τις τελευταίες ημέρες σε μαζικές αναλήψεις έως και 3000 ευρώ την ημέρα.

Οι τραπεζίτες πάντως επισημαίνουν πως σε κάθε περίπτωση οι καταθέσεις δεν κινδυνεύον, προσπαθώντας να συγκρατήσουν το φαινόμενο του bank run που φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχει εκτροχιαστεί.