Την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας «Defensys» αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης που διοργανώνεται από τη Helexpo και το ΔΙΠΕΚ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Helexpo, η παραπάνω κίνηση οφείλεται τόσο στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, όσο και στην αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, που αποτρέπουν τις μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού από την συμμετοχή τους.


«Έχοντας σαν πρωταρχικό μέλημα την διαφύλαξη του κύρους της ίδιας της έκθεσης και μη θέλοντας να διακινδυνεύσει τη συνέχεια της, η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης αποφάσισε την αναβολή της σε χρόνο που θα καθορισθεί στο προσεχές διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ σχολιάζοντας την απόφαση της Helexpo ο Χρήστος Μάτης Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι «η ανακοίνωση για την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης εξοπλισμών DEFENSYS εξαιτίας, -όπως λένε οι οργανωτές της, δύο κρατικά ελεγχόμενοι φορείς της Θεσσαλονίκης, η HELEXPO και το ΔΙΠΕΚ-, της “αβεβαιότητας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας” η οποία αποτρέπει τις μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού από την συμμετοχή τους, σημαίνει πρακτικά ότι αυτές οι "μεγάλες επιχειρήσεις", δεν ήθελαν να εκθέσουν τα εξοπλιστικά προϊόντα τους στην Θεσσαλονίκη για να πουλήσουν σε άλλες χώρες, αλλά για να πουλήσουν στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί από την εταιρεία να ενημερώσει αν αυτή η «παρατεταμένη προεκλογική περίοδος» έχει επηρεάσει και άλλες εκθεσιακές της δραστηριότητες καθώς και δημοσιοποιήσει τα πλήρη στοιχεία της προηγούμενης DEFENSYS του 2010.