Το ποσό των 23 εκατ. ευρώ (19 εκατ. λίρες) θα δαπανήσουν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο για να ενισχύσουν τα μέτρα ελέγχου του πλήθους καθώς μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό το εύρος της ζήτησης για τους αγώνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Ο υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Χιου Ρόμπερτσον δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από τα 11,5 δισ. ευρώ (9,3 δισ. λίρες) που έχουν προβλεφθεί για τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ επανέλαβε ότι το κόστος για τη διοργάνωση δεν θα ξεπεράσει το προβλεπόμενο.


Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της διαχείρισης του πλήθους και για την παροχή πληροφοριών στο κοινό στο κεντρικό Λονδίνο.
Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που παρακολούθησε τη λαμπαδηδρομία της ολυμπιακής φλόγας σε όλη τη Βρετανία «έκανε τους διοργανωτές να συνειδητοποιήσουν ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότεροι άνθρωποι, αλλά και μέτρα για τη διαχείριση του πλήθους», πρόσθεσε ο Ρόμπερτσον.


«Γνωρίζουμε ακριβώς πόσα εισιτήρια έχουν πουληθεί και κατά προσέγγιση πόσοι άνθρωποι αναμένεται να βρίσκονται στο Λονδίνο. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσοι τελικά θα εμφανιστούν», υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός.