Η Groupama Φοίνιξ προσφέρει ένα ασφαλιστικό - επενδυτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 + 2 ετών που συνδυάζει εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη και δυνατότητα συμμετοχής στις μετοχικές αγορές της ευρωζώνης μέσω του δείκτη Euro Stoxx 50®. 

 

Το «Groupama Obsidienne - Αύγουστος 2012» διατίθεται από τον Όμιλο Groupama στη Γαλλία, ενώ στην Ελλάδα παρέχεται αποκλειστικά από την Groupama Φοίνιξ έως τις 31 Ιουλίου 2012. 


Το πρόγραμμα προσφέρει μία σειρά από προνόμια στους ασφαλισμένους τα οποία περιλαμβάνουν: εγγύηση κεφαλαίου, ελάχιστη εγγυημένη απόδοση (ανεξάρτητα από την εξέλιξη των αγορών μετοχών) 3,1%, αλλά και δυνατότητα υψηλής απόδοσης έως 73,3% επί του καθαρού ασφαλίστρου στη λήξη της 8ετίας, πρόσβαση στα επενδυόμενα χρήματα από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, καθώς και δικαίωμα εξαγοράς χωρίς καμία χρέωση στη λήξη των 8 ετών.


Ο επενδυτικός μηχανισμός του «Groupama Obsidienne» είναι απλός και απόλυτα διαφανής. Tο κεφάλαιο επενδύεται στον εισηγμένο στη χρηματιστηριακή αγορά του Λουξεμβούργου τίτλο «Οbsidienne Août 2012», με την εγγύηση της Société Générale. Η απόδοσή του εξαρτάται κατά 50% από σταθερή ετήσια απόδοση 4,40%, και κατά 50% από την πορεία του Δείκτη Euro Stoxx 50®, ο οποίος περιλαμβάνει τις 50 σημαντικότερες μετοχές των κρατών μελών της ευρωζώνης.


Με αφορμή την έκδοση του νέου επενδυτικού προγράμματος της Groupama Φοίνιξ, ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Χρήστος Κάτσιος δήλωσε: «Ο οψιδιανός είναι ένα πέτρωμα στο οποίο η λαϊκή παράδοση αποδίδει αξία φυλακτού, καθώς χαρίζει προστασία, δύναμη, τύχη και ψυχική ηρεμία. Πιστεύω πως το όνομα αυτό, αν και ασυνήθιστο, ταιριάζει απόλυτα με ένα ασφαλιστικό - επενδυτικό πρόγραμμα που παρέχει τόσα πλεονεκτήματα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Με το «Groupama Obsidienne», ο επενδυτής έχει την βεβαιότητα, όποια και αν είναι η εξέλιξη των αγορών μετοχών, ότι θα ανακτήσει το κεφάλαιό του στο ακέραιο, προσαυξημένο με την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση στη λήξη της 8ετίας, ενώ οι πιθανότητες καλύτερης ακόμα απόδοσης είναι μεγάλες».