ΕΕΤΤ: Σχέδιο μέτρων για μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας

ΕΕΤΤ: Σχέδιο μέτρων για μείωση τελών κινητής τηλεφωνίας

Το νέο σχέδιο μέτρων αναφορικά με την Αγορά Τερματισμού Κλήσεων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας κοινοποίησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ).
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο πάροχοι με Σημαντική Ισχύ στη σχετική Αγορά, ορίζονται οι εταιρίες COSMOTE, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND. Οι προτεινόμενες από την ΕΕΤΤ ρυθμιστικές υποχρεώσεις για τους ανωτέρω παρόχους κινητής τηλεφωνίας είναι η τιμολόγηση με βάση το κόστος, η παροχή διασύνδεσης και πρόσβασης, ο λογιστικός διαχωρισμός, η διαφάνεια και η αποφυγή συμπεριφορών διακριτικής μεταχείρισης.


Στο Σχέδιο Μέτρων προτείνονται σημαντικές μειώσεις των τελών τερματισμού σε κινητά δίκτυα μέχρι και 80% σε διάστημα οκτώ μηνών. Συγκεκριμένα προτείνεται η μείωση του κοινού τέλους τερματισμού των εταιριών κινητής τηλεφωνίας από 4,95 ευρώλεπτά που είναι τον Ιούλιο του 2012, σε 3,60 ευρωλεπτά την 01/08/2012, 2,30 ευρωλεπτά την 01/11/2012 με τελική τιμή-στόχο τα 1,03 ευρωλεπτά την 1η Απριλίου 2013.


Η προτεινόμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα επιφέρει και συνολική μείωση των τιμών κλήσεων προς κινητά τηλέφωνα, προς όφελος του καταναλωτή. Ειδικότερα, για το δίκτυο του ΟΤΕ, το οποίο βρίσκεται υπό ρύθμιση, η μείωση της τιμής των κλήσεων προς κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που θα εξοικονομήσει για τους συνδρομητές περισσότερα από 45 εκατομμύρια ευρώ για το 2013.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο