Ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν τη διάθεση 252 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας (159 χλμ.) και Λεύκτρου-Σπάρτης (46 χλμ).

 

Τα δύο έργα πρόκειται να οδηγήσουν στη δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας και εντάσσονται στον κατάλογο των 181 έργων προτεραιότητας που παρουσίασε τον Νοέμβριο του 2011 η Κομισιόν σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την Ελλάδα για επιστροφή στην ανάπτυξη.


Ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, επίτροπος Γιοχάνες Χαν, υπογράμμισε ότι η ανάθεση αυτών των έργων αποτελούν θετικό παράδειγμα για το πώς τα διαρθρωτικά ταμεία μπορούν να προσελκύσουν ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, τα δύο έργα εντάσσονται στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η κατασκευαστική Μορέας Α.Ε. Ειδικότερα, περιλαμβάνεται η κατασκευή 7 σηράγγων και αναμένεται πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013 ενώ σημεία των αυτοκινητοδρόμων θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί φέτος.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας αναμένεται πως ο χρόνος μετακίνησης θα μειωθεί από 2 ώρες και 30 λεπτά σε 1 ώρα και 45 λεπτά.