Στο χώρο του χειμερινού σκι με μία εξειδικευμένη εταιρεία ταξιδιωτικών υπηρεσιών επεκτείνεται ο Όμιλος Minoan Group Plc, εξαγοράζοντας το Ski Travel Centre, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

 

Το Ski Travel Centre, με έδρα τη Γλασκώβη, ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1985 και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, διοργανώνοντας πακέτα διακοπών χειμερινών σπορ στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική, στα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας, της Αυστρίας, του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Οι υπηρεσίες του Ski Travel Centre εξυπηρετούν πελάτες κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και καλύπτουν όλα τα επίπεδα: από αρχάριους και οικογενειακά πακέτα μέχρι τη διοργάνωση πακέτων μεγάλων ομάδων και clubs. 


Με το Ski Travel Centre ο Όμιλος Minoan Group Plc ενισχύει τη στρατηγική του ανάπτυξη στον ταξιδιωτικό χώρο με άλλο ένα εξειδικευμένο προϊόν που έρχεται να προστεθεί στις επιτυχημένες υπηρεσίες κρουαζιέρας, τους προορισμούς γκολφ κ.α. Μαζί με την αποκλειστική αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών με απευθείας πτήσεις ανάμεσα στη Γλασκώβη και το Τορόντο, το Παρίσι, τη Νάντη και τη Λυών, διαμορφώνουν ένα νέο και δυναμικό προφίλ στον ταξιδιωτικό χώρο της Σκωτίας που φιλοδοξεί, με μελετημένα βήματα, να κατακτήσει ηγετική θέση. 


Το δίκτυο του Ομίλου διαθέτει ήδη περισσότερους από 100.000 ενεργούς πελάτες ενώ ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι πωλήσεις του προς άλλα ταξιδιωτικά δίκτυα (affinity division). 

 

Η αγορά της Σκωτίας εξελίσσεται σε δυναμικό πεδίο ανάπτυξης για τον όμιλο της Minoan Group Plc, ο οποίο
διαθέτει 11 τουριστικά γραφεία που απασχολούν πάνω από 165 εργαζομένους. Τους τελευταίους 15 μήνες, η Minoan Group έχει εξαγοράσει το King World Travel, το John Semple Travel και το Stewart Travel Centre, ενώ έχει αναλάβει την εκπροσώπηση στη Σκωτία της πώλησης πακέτων κρουαζιέρας της εταιρείας Cruise118.com, μέλους της Αμερικάνικης Cruise.com καθώς και την αποκλειστική αντιπροσώπευση πωλήσεων (General Sales Agent) για τις πτήσεις της Sunwing Airlines μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά. 


Ο Christopher Egleton, Πρόεδρος του Ομίλου Minoan Group Plc., δήλωσε: 


«Ο ταξιδιωτικός κλάδος του Ομίλου μας συνεχίζει να έχει θετικά αποτελέσματα και τα κέρδη μας καλύπτουν τους στόχους που είχαμε θέσει. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τουριστική αγορά τους τελευταίους μήνες έχουμε εμπιστοσύνη στα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου μας τα οποία θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που γεννούν οι ανακατατάξεις στον τουρισμό. Έχουμε εντοπίσει διάφορες επιχειρηματικές ευκαιρίες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά αποτελέσματα και να δημιουργήσουν περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις πολύ σύντομα».