«Θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοστεί στο ακέραιο, τότε το παιχνίδι τελείωσε», δήλωσε υψηλόβαθμος γερμανός αξιωματούχος στο Reuters.

 

Παράλληλα, ο ίδιος εκτιμά ότι θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής.

 

«Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ψηφοφορία για τον ελληνικό λαό. Καλείται να υποστηρίξει την παλιά φρουρά που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι», τόνισε.

 

Αλλοι γερμανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο, θεωρούν ωστόσο ότι τα εμπόδια απέναντι σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι περισσότερα.

 

Κορυφαίος ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ.

 

«Οι Ευρωπαίοι είναι πιθανόν να αποφασίσουν να κλείσουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα θα πτωχεύσει προς τον Σεπτέμβριο, αλλά θα παραμένει ακόμη στο ευρώ», εκτίμησε.

.